× Warning! FFindr's merger with Ultimate Central is (almost) completed and FFindr will close this summer (very likely by mid-July). To ensure your data has been loaded correctly, please check this site. Ultimate Central's privacy policy is here.
Frisbee tournaments in Netherlands

Frisbee tournaments in Netherlands / Monsterball 2013

Monsterball 2013
Location: Monster beach
Date: 24-25 August 2013
Disciplines: Ultimate Frisbee
Format: Tournament
Surface: Beach
Divisions: Open, Loose Mixed
Level of play: All levels
Contact: Send a message to Monsterball crew
Contact phone: +31 (0) 6 - 14 04 55 56
Website: http://www.ultimusprime.com
User score:
N/A
Awaiting 2 more ratings.
Rate this tournament now!

Monsterball 2013

For the 6th time Ultimus Prime would like to welcome you to the beautiful beaches
of Monster in the Netherlands for Monsterball 2013.

Monsterball 2013 is a monster way to end your summer!
Beach weather is always great at the end of August: temperatures average at 22°C. 
We’ll bring you yet another monster Ultimate experience at every level,
and visitors from the previous editions will vouch that there’s monster food
and a monster beach club party with the party theme Bollywood!

So come and join Monsterball 2013!!

When: 
24 & 25 August 2013

Where: 
Near the Hague, The Netherlands, to be precise in a small town called Monster.

Campsite: de Molenslag / Website / Location

Beach accommodation: Jamm Beach / Website / Location

Format: 
Open tournament, but women strongly encouranged to attend. 24 teams, 6 fields.
Tournament rules are explained here.

Party!: 
Once again, a wicked costume party with the theme Bollywood!

Costs: 
Team Fee € 120,-
Player Fee € 45,-

The fee includes breakfast (Saturday and Sunday) a BBQ (Saturday evening),
Saturday night costume bash, plenty of ultimate and of course lots of sunshine.

Registration: 
You can register here on ffindr.com till 1 July, 2013.

Money Money Money: 
Payment is required to confirm your team's place.
The deadline for payment is 22 July, 2013.
Payment should consist of the team fee (€ 120) and atleast 5 players (5x € 45)
If you bring a different number of players to the tournament,
we'll settle the difference at the tournament.

Payments:
Name: Haagse FrisbeeVereniging Ultimus Prime
Account number: 5355399
IBAN: NL48INGB0005355399 
BIC: INGBNL2A
Please include your team name in the transaction.

Cancellation/refund policy: 
You can change the number of players on your team at any time,
we'll settle the money at the tournament. 

If you've paid and your team has to cancel (i.e. if you can't bring at least 5 players),
then the following refund policy applies:

  • Cancel on or before 20 July 2013: full refund
  • Cancel on or before 10 August 2013: 50% refund
  • Cancel on or after 11 August 2013: no refund

Contact: 
If you want to contact us send an email: monsterball@ultimusprime.com

Zoccoli Misti pakt ook Monsterball-titel

Afgelopen weekend togen 24 ploegen uit binnen- en buitenland naar Monster voor de zesde aflevering van Monsterball, het beach-toernooi van Ultimus Prime op het strand van de unieke ‘Zandmotor’ van Ter Heijde. Ondanks dat het vrijdag nog een prachtige zomerdag werd, was het op zaterdag grijs met zelfs af en toe een miezertje regen. In pool A cruiste de finalist van vorig jaar en meervoudig kampioen Zoccoli Misti naar de groepszege, gevolgd door het met enige UFO-ers opgeleukte UTKA dat het Brugse Frigols terugwees. In B werd #2 seed D-CUB verrast door Grut, het team met spelers en speelsters van de Jong Oranje-teams. Maar Grut had al gelijk gespeeld tegen Fruehsport en verloor opeens ook nog onverwacht met 6-10 van BFrisBeach2’s (onderschatting ?). Toen alle uitslagen waren opgeteld ging het jeugdteam op saldo niet door naar de kwartfinales, D-CUB en Fruehsport profiteerden. 

In de C-pool waren de als derde geplaatste Undutchables duidelijk te sterk voor de concurrentie. Het nieuwe, onbekende pick-up team Drink While You Think met Engelsen, Amerikanen en Fransen pakte de tweede plek door de Antwerpse Schijnwerpers met 14-5 terug te wijzen. In D had het Groningse Ultimate Leisure Team het makkelijk met de tegenstand, maar achter hun wist nummer twee Force Elektro slechts met de grootste moeite de Oetsers af te houden van een plekje bij de top 8 (8-7).

De avonden zijn altijd fameus op Monsterball, maar dit jaar begon het met een wat verregende barbecue. De meute zat binnen in de strandtent op elkaar gepakt te eten en de tweede ploeg moest ook nog eens even wachten op hun shift met eten. Toch was het wel gezellig. Na de douche en het tenten opzetten kwam iedereen terug voor het feest met thema Bollywood en er waren zoals altijd veel mensen leuk verkleed ... min of meer als echte Indiërs. Maar toenThe Dirty Reminders begonnen te spelen maakte dat allemaal niet meer uit. Na een ietwat aarzelend begin ging deze band met Blues Brothers-muziek helemaal los en het publiek deed maximaal mee. Zelfs na twee toegiften was de kolkende menigte nog niet uitgedanst en de DJ nam het moeiteloos over tot in de late uurtjes.

Zondagochtend startte met de kwartfinales. Favorieten Zoccoli Misti en Undutchables kenden geen problemen tegen respectievelijk Fruehsport (14-6) en Force Elektro (12-5) en ook het Nationale Mixed Team D-CUB was sterker dan UTKA, 10-6. In die game was duidelijk te zien dat er meer nodig is voor een goede ploeg dan twee of drie sterke spelers. De enige quarter waar het echt spannend werd was Drink While You Think tegen UL Team. De Groningers bleven steeds goed bij, maar moesten uiteindelijk het onderspit delven tegen het internationale ensemble, 8-9. Deze laatste match had blijkbaar veel gevergd van DWYT, want tegen de Zoccoli’s in de semifinale zaten ze er een beetje doorheen, 3-15. Ook de andere halve finale was redelijk eenzijdig. D-CUB vocht voor wat het waard was, maar de Undutchables waren gewoon wat sterker, 11-5.

Bij de plaatsingswedstrijden was de match om plaats negen tussen het ongelukkige Grut en de Veenendaal Tijgers met speler-coaches Hans en Danyel opvallend. Aan beide zijden veel jeugdspelers die elkaar goed kenden, maar het team met de ‘jeugd-internationals’ die zelfstandig speelden won overtuigend met 9-5. Negende ... met slechts één verliespartij in het hele toernooi. UL Team pakte de zevende plaats met een 10-8 winst op FE. Fruehsport en UTKA hadden een spannende game om plek 5 die uiteindelijk werd gewonnen door de Duitsers, 8-7. Een nog grotere thriller was de kleine finale tussen D-CUB en DWYT. Beide ploegen hadden delen van de wedstrijd vóór gestaan en de laatste zes punten waren gewisseld, toen het eindsginaal klonk bij 10-10. Volgens het reglement dus nog drie worpen te gaan. Het NT Mixed had de schijf en werkte hem met twee passes naar voren, voordat Justine in een kluwen van verdedigers in de endzone werd gevonden voor de winnende goal.

De finale was de wedstrijd die bijna iedereen van tevoren had verwacht, Zoccoli Misti tegen de Undutchables, een combi van buitenlanders die in NL wonen en spelen. En zowaar, tijdens de eindstrijd brak het zonnetje door. Het ervaren ZM liep uit naar 3-1, maar de Undutchables kwamen terug tot 3-3. In deze fase hadden de Amsterdammers enig voordeel van het feit dat zij slechts één dame in hun team hadden, terwijl de tegenpartij in elke opstelling minstens één speelster wilde opstellen van de vier die hun team telde. ZM liep weer uit tot 5-3 met het antwoord van de Undutchies, 5-4. Daarna was er een drop en zelfs een Callahan van oudgediende Michiel waarmee ZM eenvoudig de pauze pakte, 8-4. Ook na de rust leken de Undutchables last te hebben van de zenuwen en hun foutjes stapelden zich op. Enkele drops werden snel geconverteerd door de Red Lights, onder andere met een prachtige scoober en een heerlijke hammer van Hylke. Via 13-4 werd het 15-5 en was Zoccoli Misti na Hargen ook Monsterball-kampioen.

In de afsluitende prijsceremonie werd Drink While You Think geëerd als winnaar van de Spirit of the Game en in zijn speech nam voorman Jordan alle aanwezigen mee in een ludiek zang- en dansnummer waarmee deze editie van MB werd afgesloten.

Foto’s : 
picasaweb.google.com/martinebootsma/Monsterball2013Day1AndereTeams
picasaweb.google.com/martinebootsma/Monsterball2013Day2UltimateFrisbee 

Video : 
http://www.wos.nl/televisie/uitzendinggemist/player/item/20130826-wos-sport/

Ted Beute

Most recent Tweets about @frisbeeMB. Include @frisbeeMB in your Tweet to post realtime updates here.
None.
This page is owned by ultimusprime · Updated on July 31, 2013 · Added to favourites by 2 people
Ratings are closed.

All ratings

41%
Created by jedimax on August 26, 2013
Fields Competition Accessibility Organisation Facilities Food & accommodation Bonus Overall

In my opinion the Monsterball is quite expensive (as you have to pay extra for the camping). Unfortunatly I don't see something extraordenary, that justifies the money. It was my first Monsterball and the expectations have been pretty high, but sadly there was nothing aboce the ordenary. Even glasses and drinking bottles in the playerspackage dont make it better.
The BBQ was quite good, but not enough food/salat for everybody. The party seemed to be good, but was over at 1 AM.

Be the first to comment

* Required information.